Selecteer een pagina

Over ons

Off Road Solutions werd opgericht door Martijn Koppejan. Martijn is verpleegkundige van origine en al vele jaren als strandwacht actief in de zomer. Op “zijn” strand  zag hij  met eigen ogen dat het slecht gesteld was met strandtoegankelijkheid. Toen hij per toeval de elektrische strandrolstoel CadWeazle leerde kennen en zag wat dit product voor de doelgroep betekende was zijn passie voor deze rolstoel geboren. Hij besloot dat dit op meer plekken mogelijk zou moeten zijn, en het bedrijfsidee was geboren. We begonnen met de verkoop van de CadWeazle in Nederland en België.

In de loop der jaren zijn vele praktijkaanpassingen ontwikkeld aan de CadWeazle, om het product nog beter bestand tegen zand en zout te maken. Zo ontstond de CadWeazle 2.0 en een eigen ontwikkelingslijn die ten slotte resulteerde in zelfgebouwde maatwerk custom producten, die m.b.v. diverse partners gemaakt worden.

Daarnaast breidde het aanbod zich uit van de CadWeazle naar diverse andere rolstoelen, want zoveel mensen zoveel wensen. Off Road Solutions probeert een complementair aanbod van hoogwaardige producten te bieden, zodat voor ieder wat wils aanwezig is. En omdat niet iedereen zich de luxe van een eigen rolstoel kan of wil permiteren (we gaan ten slotte niet allemaal dagelijks naar het strand ;-), zijn we onze middelen als snel lokaal gaan verhuren.

Vanuit de verhuur ontstond het idee bij (strand)evenementen aan te sluiten of om deze zelf te organiseren. Om op deze wijze met onze middelen een grotere groep ineens te bedienen en een leuke dag te bezorgen. Zo hopen wij in de toekomst steeds zichtbaarder te worden en vele mensen een mooie dag te bezorgen op het strand, in de natuur, op een festival e.d.

In de loop der jaren viel het Martijn ten slotte op dat de doelgroep zelf weinig om advies gevraagd wordt bij het toegankelijk maken van stranden. Dit zette hem aan het denken en hij besloot dit zelf dan maar te doen. Hij benaderde vele mensen uit de doelgroep met de vraag “Wat is nou eigenlijk voor jullie zelf belangrijk om een strandbezoek mogelijk te maken?” Uit inventarisatie van de antwoorden ontstond een lijst, die als meetlijst doorontwikkeld wordt. Hiermee kan gedefinieerd worden wat strandtoegankelijkheid inhoudt vanuit het perspectief van de doelgroep, wat de deur opent voor consultancy en het beleidsmatig benaderen van strandtoegankelijkheid.

Al met al is in meer dan tien jaar op diverse manieren gewerkt aan strandtoegankelijkheid. Op deze website hopen wij ons enthousiasme op u over te brengen, en u van toekomstige ontwikkelingen op de hoogte te houden!

 

 

Martijn tijdens testen prototype