Step-Hear productoverzicht

Samen met Step-Hear werken wij aan een toegankelijkere samenleving voor mensen met een visuele beperking. Hieronder ziet u de producten die wij daarbij gebruiken. Door een strategische keuze te maken hieruit, kan een “keten van bakens” gecreëerd worden om de doelgroep op de juiste momenten van ondersteuning te voorzien. Zo kan een volledige route ontsloten worden van A tot Z.

Uiteraard zijn wij u hierbij graag van dienst met vrijblijvend advies op maat!

Step-Hear App
De (gratis) app biedt toegang tot het Step-Hear platform, om zo (via bluetooth) te communiceren met de bakens in de omgeving. Zodra de gebruiker een baken nadert krijgt hij/zij een audio- of trilsignaal. Via de knoppen kan vervolgens bijv. locatie- of navigatie-informatie verkregen worden, een deur geopend worden of een assistentie-verzoek ingediend worden.

Download de app met de buttons hieronder. Klik hier voor de uitgebreide Step-Hear handleiding (Engelstalig).

Step-Hear Audiosign
Geeft een gesproken instructie zodra de gebruiker in de buurt komt. Deze instructie is zelf in te spreken of voor te programmeren, en kan naar wens aangepast worden in volume.

De Step-Hear Audiosign wordt veelal toegepast in publieke gebouwen, met name om ingangen aan te duiden en iets over de locatie te vertellen.

Step-Hear Audiosign Solar
Een Step-Hear Audiosign (zie hierboven) met autonome spanningsbron in de vorm van een zonnepaneel-dakje.

De Step-Hear Audiosign Solar wordt veelal toegepast in publieke ruimtes waar geen spanningsbron aanwezig is. Denk aan bushaltes, parkeerplaatsen, winkelstraten, pretparken, onderwijsterreinen etc.

Step-Hear Beacon Indoor
De Step-Hear indoor beacon kan binnen geplaatst worden bij bijv. winkelcentra, musea, hotels, restaurants etc. Wanneer de app-gebruiker zich in de buurt van het baken bevindt, volgt via de app een gesproken instructie.

Step-Hear Beacon Outdoor
De Step-Hear Outdoor Beacon kan buiten geplaatst worden voor tal van toepassingen. Wanneer de app-gebruiker zich in de buurt van het baken bevindt, volgt via de app een gesproken instructie.

Step-Hear Personal Wrist Activator
Met dit “horloge” kunnen gebruikers van Step-Hear, die geen app (willen) gebruiken, toch gebruik maken van het systeem. Via het horloge kunnen ze audio-instructies ontvangen (m.b.v. de Step-Hear Audiosign). 

Step-Hear Doorbell
Deze bel is speciaal ontwikkeld voor mensen met een functionele beperking. Vaak ondervinden zij moeite bij het openen van deuren, of kunnen geen gebruik maken van reguliere deurbellen (omdat deze te hoog hangen of onbereikbaar zijn voor hen). De Step-Hear Doorbell is overal strategisch te plaatsen, zodat zij bijv. vanuit een rolstoel eenvoudig bediend kan worden. De Doorbell activeert vervolgens de Step-Hear Chime (zie hieronder).

Step-Hear Chime
Deze bel geeft een audio- en visueel signaal wanneer zij geactiveerd wordt. Dit activeren kan via de app, via de Step-Hear Doorbell of via Step-Hear Alert.

De Step-Hear Chime wordt veelal geplaatst bij recepties of balies in vele toepassingen, bijvoorbeeld als deurbel, als assistentieverzoek (bijv. om plaatsen aan te wijzen bij een restaurant) of als alarm (bijv. bij toiletten).

Step-Hear Alert
Dit alarm kan toegepast worden in (openbare) toiletten, zorginstellingen en op andere plekken waar snel de aandacht getrokken moet kunnen worden in geval van nood. Ze wordt verbonden met de Step-Hear Chime, zodat een geluidssignaal en visueel alarm afgegeven worden bij activering  van het alarm.

Step-Hear Connector
Deze “schakelkast” wordt gebruikt om bijv. deuren te openen.

Step-Hear Traffic Light Activator
Met deze toepassing worden Step-Hear gebruikers erop geattendeerd wanneer zij een stoplicht naderen, waarna zij dit stoplicht via de app kunnen activeren.

Op deze wijze wordt voorkomen dat mensen met een visuele beperking het bedieningsknopje van het stoplicht niet kunnen vinden, of dat mensen met een andere (functionele) beperking niet bij deze knop kunnen. Het vergroot de verkeersveiligheid voor hen dan ook enorm!