Changing Places

Goede sanitaire voorzieningen zijn onmisbaar bij een bezoek aan strand of natuur, zeker voor onze doelgroep(en)!

Over MiVa-toiletten bestaan helaas veel onduidelijkheden, en goede normen ontbreken. Waar voor velen een wandbeugel al voldoende is, hebben ernstig(er) en/of meervoudig gehandicapten hier niet voldoende aan. Zo hebben zij meer ruimte nodig, voor begeleiding en om  met de rolstoel te kunnen manoeuvreren. En is er behoefte aan een tillift voor transfers, een in hoogte verstelbare verschoningstafel,  en nog veel meer voorzieningen die in een standaard MiVa-toilet ontbreken.

Kortom: het huidige aanbod is voor hen absoluut onvoldoende, wat in de praktijk betekent dat zij vaak afzien van bezoek aan strand of natuur… Vanuit de UK is een beweging in opkomst die dit wil veranderen. Changing Places streeft naar hoogwaardige sanitaire units, die ook voor ernstig en/of meervoudig gehandicapten bruikbaar zijn. Zij geeft hiervoor richtlijnen qua maatvoering, inrichting en uitvoering.

Wij ondersteunen dit prachtige initiatief van harte, en werken momenteel met partners aan de praktische toepassing ervan op stranden en in natuurgebieden. Onze droom hierbij is dat uiteindelijk is elke kustgemeente en in elk natuurgebied ten minste één changing place aanwezig is, ingebed in een goede “keten van toegankelijkheid“.

Neem bij interesse gerust vrijblijvend contact op!