Audio Guided Assistance

Voor veel mensen met een visuele beperking is (zelfstandig) bezoek aan strand en natuur een utopie. Moderne technieken kunnen hier verandering in brengen. Zo is “audio guided assistance” in opkomst. Hierbij worden op strategische plekken “bakens” geplaatst, die communiceren met een app of een ander apparaatje (als horloge te dragen door de gebruiker). Op deze wijze kan een visueel gehandicapte op specifieke plekken en momenten instructies ontvangen, of kunnen bijv. deuren voor hen geopend worden, stoplichten worden bediend of een assistentieverzoek worden ingediend bij een receptie.

Met deze techniek wordt in steeds meer landen aan toegankelijkheid gewerkt van openbaar vervoer, openbare ruimtes, winkelcentra enz. Onze partner van StepHear maakt zich hard voor een brede implementatie van audio guided assistance in Nederland en omringende landen. Samen zoeken wij momenteel naar toepassingen voor strand en natuur, waarbij we onze gezamenlijke kennis en ervaring aanwenden om “ketens van toegankelijkheid” te creëeren voor mensen met een visuele beperking, en hen zo in staat te stellen zelfstandig te genieten van strand en natuur.

Onze samenwerking is in juni ’23 van start gegaan. Doel is om uiteindelijk binnen elke (kust)gemeente aandacht te vragen voor toegankelijkheid voor mensen met een visuele beperking en audio guided assistance, en ten minste één toegankelijke keten te creëren. Zodat ook mensen met een visuele beperking kunnen genieten van strand en natuur!

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op, of klik op de button hieronder voor uitgebreidere informatie over Step-Hear en haar producten.

Klik hier voor meer informatie